Η εταιρεία Βαράγκης προστίθεται στον κατάλογο των ιστορικών εταιρειών της χώρας που ζητούν προστασία από τους πιστωτές προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιήσουναπρόσκοπτα το πρόγραμμα ριζικής αναδιάρθρωσης που έχουν θέσει σε εφαρμογή.

Ειδικότερα, η εταιρεία Βαράγκης κατέθεσε αίτηση για την λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007, επί της οποίας εκδόθηκε προσωρινή διαταγή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω προστασία που παρασχέθηκε από τις δικαστικές αρχές στην Εταιρία, έχει ως σκοπό:

Την διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας.

Τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς όλων των τομέων δραστηριότητάς της.

Την αποφυγή μείωσης της αξίας της εταιρικής περιουσίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία συνεχίζει την υλοποίηση των έργων που έχει αναλάβει η ίδια και οι θυγατρικές της στις χώρες της Μέσης Ανατολής, καθώς και τις απαραίτητες διαδικασίες σχετικά με την ανάληψη νέων έργων στις χώρες αυτές.

Παράλληλα οι πωλήσεις της εντός Ελλάδος μέσω του τμήματος λιανικής («Δια χειρός Βαράγκη»), καθώς και τα ειδικά επαγγελματικά έργα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, στόχος της Εταιρίας αποτελεί η πλήρης αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής της λειτουργίας για την προστασία των συμφερόντων των συντελεστών της και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Στησχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Εταιρία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις χρηματιστηριακές αρχές και θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις