Σειρά ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό πραγματοποίησαν κλιμάκια Επιθεωρητών και Ειδικών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) από την 1η Μαΐου έως την 31η Αυγούστου 2018, επιβάλλοντας 1.049 πρόστιμα συνολικού ύψους 4.339.072,89 ευρώ για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ακόμη, σε άλλες 117 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι συνολικοί έλεγχοι ανήλθαν σε 4.815, ενώ από το τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, το ποσοστό των παραβατικών επιχειρήσεων ανήλθε στο 26,9%.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΕΠΕ θα διαρκέσει μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει επίσης ότι θα συνεχίσει αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και την καθολική εφαρμογή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, στοχεύοντας κάθε μορφή παραβατικότητας.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις