Οι Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν τον έλεγχο της OLAF για τα 52 εκατ. ευρώ στο υπ. Άμυνας

Οι Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν τον έλεγχο της OLAF για τα 52 εκατ. ευρώ στο υπ. Άμυνας

Σε επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ερευνά ένα έργο ύψους 52 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 προέβησαν οι Βρυξέλλες.

Δημοσίευμα του 'Νew Europe' αναφέρει ότι η περίπτωση του υπουργείου Άμυνας ήταν το μόνο γνωστό παράδειγμα παρατυπιών που εστάλη στην OLAF μετά την ετήσια έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών (DG HOME) για το 2017.

Στις 30 του περασμένου Απριλίου η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών δημοσίευσε έκθεση περιγράφοντας μεταξύ άλλων την εφαρμογή της δικής της στρατηγικής για την καταπολέμηση της απάτης, με βάση τη μεθοδολογία που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ετήσια έκθεση, δύο περιπτώσεις απάτης που συνδέονται με συγκεκριμένες παρατυπίες, παραδόθηκαν στην OLAF για έρευνα, ενώ η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών συνέχισε να βοηθά την έρευνα.

Η εν λόγω χορηγία, ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ, πάντως, δεν εμπίπτει στο πεδίο ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης.