Οι μεγάλες πιέσεις που δέχθηκαν την Τετάρτη οι τραπεζικές μετοχές και οι οποίες έφτασαν στα όρια του "sell off", ήταν μια υπενθύμιση προς τις ελληνικές τράπεζες ότι πρέπει να έχουν καθαρούς ισολογισμούς, επισημαίνει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει τοοικονομικό πρακτορείο,οι ελληνικές τράπεζες είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις ανάγκες τους για περισσότερα κεφάλαια αλλά δεδομένων των φιλόδοξων στόχων που έχουν θέσει για τη μείωση του “κακών” τους χρεών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., έχουν αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπου δεσμεύονται να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά περίπου 60% μέχρι το τέλος του 2021, δήλωσαν δύο από τα άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Οι τράπεζες προβλέπουν μείωση κατά περίπου 27% αυτών των δανείων μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε τέσσερις συστημικά σημαντικές τράπεζες της χώρας ανήλθαν στα 88,6 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, ίσα με το ήμισυ περίπου της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών υποχώρησαν κατά περίπου 97% από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία το 2015, οδηγώντας τη χώρα σε σύγκρουση με τους πιστωτές.