Η FrieslandCampina Hellas, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge», προχωράει στην έναρξη της δεύτερης φάσης με την πρόκριση 15 καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων.

Η επίσημη έναρξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, με ένα διαδραστικό workshop για όλες τις ομάδες που έχουν προκριθεί.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 2 ενότητες: α) Παρουσίαση της εταιρείας και του διαγωνισμού και β) Ομιλίες από στελέχη της εταιρείας.

Στόχος του 1ου Διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge» είναι να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα στην αλυσίδα αξίας, ενσωματώνουν την περιβαλλοντική διάσταση στο σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών, επικουρούν στην προσπάθεια εξάπλωσης της χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και υιοθετούν καλές πρακτικές και πρότυπα, που απορρέουν από την κυκλική οικονομία.

Οι θεματικές ενότητες συμπεριλαμβάνουν: Κτηνοτροφία, Βιωσιμότητα, Ποιότητα & Ασφάλεια, Παραγωγή & Διεργασίες, Σχεδιασμός προϊόντος καθώς και Τεχνολογίες εμπλοκής τελικών χρηστών.

Στην τελική φάση, οι επιλεγμένες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους ενώπιον Επιτροπής Αξιολόγησης, που αποτελείται από στελέχη της εταιρείας FrieslandCampina Hellas και ακαδημαϊκούς. Στη συνέχεια, οι νικητές του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην Ανοιχτή Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού, ανάλογα με την κατάταξή τους διεκδικούν:

– έμμισθη πρακτική άσκηση εξάμηνης διάρκειας,

– παροχή χώρου εργασίας εξάμηνης διάρκειας,

– χορήγηση χρηματικού επάθλου ύψους 2000 ευρώ και

– εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για την υλοποίηση.

Ο Διαγωνισμός NOYNOY Idea Challenge αποτελεί πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas, σε Σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς καινοτομίας Break – Even Consulting.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις