Την παραίτηση του προέδρου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης Α.Ε., Παντελή Αγγελίδη, ζήτησε και έλαβε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα παρουσιάσει τον στρατηγικό σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα, με ουσιαστική συμμετοχή των φορέων καινοτομίας γνώσης και έρευνας της περιοχής.

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΑΖΚ, ύστερα από σχετικό αίτημα της υφυπουργού, επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ο ίδιος ο κ. Αγγελίδης, ο οποίος είπε ότι θα μιλήσει για το θέμα σε συνέντευξη Τύπου, που θα δώσει το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υφυπουργός εκτιμά πως η ΑΖΚ είναι ένα εργαλείο μοναδικό που μπορεί να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή σε πρότυπο υποστήριξης καινοτομίας και προσέλκυσης σχετικών βιώσιμων επενδύσεων και επιδιώκει η νέα ΑΖΚ να έχει στη διάθεσή της τα εργαλεία, τους πόρους και την τεχνογνωσία ώστε οι καταστατικοί της σκοποί να υλοποιηθούν και να υπάρξει άμεσα, μετρήσιμο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Στόχος είναι, όπως τονίζεται από το περιβάλλον της κ. Νοτοπούλου, η ΑΖΚ να λειτουργήσει στη μετα-μνημονιακή εποχή ως «όχημα» που θα επιτρέψει στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα να αξιοποιήσει το δυναμικό της και να μετασχηματιστεί σε πυρήνα παραγωγής και αξιοποίησης νέας γνώσης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις