Αποκλείει 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο ο Τσακαλώτος

Αποκλείει 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο ο Τσακαλώτος

Δεν υπάρχει θέση, στον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται το 2018, για ικανοποίηση αιτημάτων όπως η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού ή ακόμη και αυξήσεις της τάξης του 1% με 2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό φέρεται να απάντησε, σύμφωνα με την Καθημερινή,  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, κατά τη συνάντηση των δύο μερών που πραγματοποιήθηκε την Πέμτπη, με στόχο την παρουσίαση του πορίσματος της ειδικής επιτροπής για την τύχη του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Όπως μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έφυγαν με άδεια χέρια, καθώς δεν έλαβαν οποιαδήποτε δέσμευση από τον κ. Τσακαλώτο, παρότι του έθεσαν μια σειρά από αιτήματα.

Ειδικά για το θέμα του 13ου και 14ου μισθού, σύμφωνα με τον κ. Πάιδα, ο υπουργός επισήμανε ότι ένα τέτοιο μέτρο στοιχίζει 1,6 δισ. ευρώ και δεν μπορεί να ενταχθεί στον σχεδιασμό για τις παροχές που αφορούν τον δημοσιονομικό χώρο του 2018, που εκτιμάται στα 800 εκατ. ευρώ.