Ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσει ο κάθε Ρώσος επιχειρηματίας και κάθε εταιρεία από μόνοι τους, είναι αυτό της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, όπως δήλωσε από τη Σιγκαπούρη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν απάντησε σχετικά όταν ρωτήθηκε ποια είναι η θέση του για την άποψη να μποϊκοτάρει η Ρωσία το Νταβός εξαιτίας του ότι δεν προσκλήθηκαν σ αυτό μια σειρά Ρώσοι επιχειρηματίες στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση, ότι η ενδεχόμενη μη συμμετοχή της Ρωσίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός “ δεν θα επηρεάσει το γόητρο της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία”. Γενικά όμως χαρακτήρισε ωφέλιμα τέτοια πεδία συναντήσεων όπως είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, λέγοντας ότι όταν ήταν άλλοτε αναπληρωτής κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης , αρκετά συχνά, σχεδόν κάθε χρόνο, επισκέπτονταν το Νταβός, κάτι που αργότερα, όταν πήγε στην Μόσχα (ως πρόεδρος), συνεχίσθηκε με μικρότερη συχνότητα όπως είπε.

Πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός δεν θα προσκληθούν Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες, όπως οι Όλεγκ Ντεριπάσκα, Βίκτορ Βέξελμπεργκ και Αντρέι Κόστιν,

Ακολούθησε η αντίδραση του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος δήλωσε ότι η Ρωσία θα μποϊκοτάρει το φόρουμ του Νταβός αν δεν προσκληθούν οι Ρώσοι επιχειρηματίες στους οποίους έχουν επιβληθεί από την Δύση κυρώσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις