Αύξηση των αεροπορικών αφίξεων και μείωση των οδικών τον Οκτώβριο 2018 έναντι του Οκτωβρίου 2017 αποτυπώνει το μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο/ των Μελετών του INSETE Intelligence, τού ερευνητικού Iνστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 7,7% (+12,4% από την αρχή του έτους) με την Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να καταγράφει άνοδο 16,1% αλλά και τα περιφερειακά αεροδρόμια 4,2%.

Από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι 18,9% και 10,3% αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς οδικές αφίξεις του Οκτωβρίου, αυτές αυξήθηκαν κατά 11,3%, ενώ την αρχή του έτους παρατηρείται μείωση 2,1%.

Βάσει των στοιχείων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων, οι διαθέσιμες θέσεις σε εισερχόμενες από το εξωτερικό πτήσεις, αναμένεται να αυξηθούν κατά 12,3% για το σύνολο της σεζόν.

Σε ό,τι αφορά την κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2018,πρώτη ήταν η γερμανική ακολουθούμενη από τη βρετανική και τη γαλλική. Στη τέταρτη θέση βρίσκεται η ιταλική και στη πέμπτη η γαλλική αγορά.

Παράλληλα, οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά τις ανοδικές τάσεις, και σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού.

Εξαίρεση αποτελούν η Μύκονος και η Σαντορίνη που έχουν πλέον καθιερωθεί διεθνώς ως προορισμοί υψηλής δαπάνης και αντλούν την πελατεία τους από τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις διεθνώς.

Οι κυριότεροι προορισμοί ήταν η Αθήνα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Θεσσαλονίκη. Για την ελληνική αγορά, δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη το Ναύπλιο και το Λουτράκι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις