Η βρετανική κυβέρνηση ενέτεινε τις προειδοποιήσεις για την περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα καταφέρει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία ενώ το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, στο οποίο αντιτίθενται πολλοί βουλευτές, θα ελαχιστοποιήσει το πλήγμα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στο σενάριο που βασίζεται στη συμφωνία την οποία πέτυχε η Μέι με τους άλλους ηγέτες της ΕΕ την Κυριακή, το μέγεθος της οικονομίας θα είναι κατά 2,1% μικρότερο σε 15 χρόνια απ’ ό,τι θα ήταν εάν η χώρα παρέμενε στο μπλοκ.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, το μέγεθος της οικονομίας θα είναι κατά 7,7% μικρότερο, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα η κυβέρνηση.

Η εκτίμηση δεν προβλέπει αλλαγές στους κανόνες της μετανάστευσης, αλλά μόνο κάποια μη δασμολογικά εμπόδια.

Το πλήγμα στην οικονομία θα είναι μεγαλύτερο – στο 9,3% – βάσει της υπόθεσης για μηδενική καθαρή μετανάστευση από την ΕΕ στο μέλλον.

Σχεδόν τέσσερις μήνες πριν από την ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μέι πασχίζει να ξεπεράσει τις έντονες αντιδράσεις εντός του δικού της Συντηρητικού κόμματος αλλά και εντός άλλων πολιτικών κομμάτων στη συμφωνία που επικύρωσε με τους ηγέτες της ΕΕ την Κυριακή.

Το μήνυμα της κυβέρνησης πιθανόν να απηχούν και οι προβλέψεις για την οικονομία που αναμένεται να ανακοινώσει η Τράπεζα της Αγγλίας την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις