Οι επιχειρηματίες παρακολουθούν τα γεγονότα στο Γουέστμινστερ με πλήρη απογοήτευση, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου 'Ανταμ Μάρσαλ, σχολιάζοντας ότι σε μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές για την βρετανική οικονομία εδώ και δεκαετίες, είναι απαράδεκτο οι πολιτικοί του κοινοβουλίου να επιλέξουν να εστιάσουν στον εαυτό τους, παρά στις ανάγκες της χώρας.

«Οι εταιρίες μας ανησυχούν, οι επενδυτές στον κόσμο είναι μπερδεμένοι και απογοητευμένοι και οι αγορές επιδεικνύουν σοβαρή ένταση, καθώς αυτό το πολιτικό έπος συνεχίζεται αδιάλειπτα» είπε και πρόσθεσε ότι η ιστορία δεν θα είναι ευγενική απέναντι σε αυτούς που βάζουν σε προτεραιότητα το πολιτικό τους πλεονέκτημά έναντι της καθημερινότητας των ανθρώπων και ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται πολιτικούς που θα κατανοούν ότι τα «παιχνίδια» τους έχουν συνέπειες στον πραγματικό κόσμο.

Προειδοποίηση απηύθυνε και ένας ακόμη επιχειρηματικός οργανισμός για όσα συμβαίνουν στο κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Επιχειρηματικών Ηγετών (IoD) Στέφεν Μάρτιν υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται σήμερα οι επιχειρήσεις είναι περισσότερη αβεβαιότητα, αλλά «οι πολιτικοί το κατάφεραν για άλλη μία φορά».

«Προχωράμε όλο και πιο κοντά σε μία μη συμφωνία ως αποτέλεσμα διαρκών αντικρούσεων και πολιτικών διαμαχών», αναφέρει και τονίζει ότι όποιο κι αν είναι το πολιτικό αποτέλεσμα, η προτεραιότητα για όλους θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις