Η τιμή του αργού έπεσε κάτω από το συμβολικό όριο των 50 δολαρίων το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2017, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και, κατά συνέπεια, για τη ζήτηση.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) το ελαφρύ αργό παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 1,32 δολάρια (-2,36%) για να κλείσει στα 49,88 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο είχε πέσει και πάλι κάτω από τα 50 δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά κατόπιν ανέκαμψε και πάλι.

Η τιμή του πετρελαίου "άρχισε να υποχωρεί μετά την έναρξη, με πτωτική τάση, των συναλλαγών στη Γουόλ Στριτ", παρατήρησε ένας αναλυτής της ClipperData, ο Ματ Σμιθ. "Σε μια ήδη ευάλωτη αγορά, κάθε ένδειξη περί επιβράδυνσης της ανάπτυξης κατά τους επόμενους μήνες" επηρεάζει το ζήτηση πετρελαίου, υπενθύμισε.

Το τελευταίο διάστημα, η αύξηση της παραγωγής του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου και η πιθανή πτώση στην παγκόσμια ζήτηση καυσίμων έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη των αγορών, παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των εταίρων του να εξισορροπήσουν την τιμή του μαύρου χρυσού, τόνισε εξάλλου ο Μπέντζαμιν Λου, αναλυτής της Phillip Futures.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις