Τέλος εποχής για την ιστορική βιομηχανία Χαλυβουργική μετά από 93 χρόνια λειτουργίας, καθώς τέθηκε εκτός ηλεκτροδότησης τα μεσάνυχτα για χρέη στη ΔΕΗ ύψους 32 εκατ. ευρώ.

Ο ΑΔΜΗΕ προχώρησε στη διαδικασία που επιφέρει η επανενεργοποίηση από τη ΔΕΗ των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας.

Η επανενεργοποίηση της άρσης εκπροσώπησης, η οποία σημαίνει πως η Χαλυβουργική δεν είναι πλέον πελάτης της ΔΕΗ, έγινε χθες, καθώς έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί, χωρίς να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων οφειλών ρεύματος της βιομηχανίας, ύψους 31,8 εκατ. ευρώ, στη ΔΕΗ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Χαλυβουργικής είχαν ενημερωθεί επίσης από τη διοίκηση της ΔΕΗ στις αρχές Δεκεμβρίου για το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών και τη μη πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών της εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την αποτυχία της «τελευταίας ευκαιρίας» που είχε δοθεί για την εξεύρεση λύσης ώστε η Χαλυβουργική να συνεχίσει να προμηθεύεται ρεύμα από τη ΔΕΗ και σήμερα εξέπνευσε η νέα προθεσμία που είχε δώσει η ΔΕΗ, «παγώνοντας» στο μεταβατικό διάστημα τις συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Χαλυβουργική αποτελεί τον μεγαλύτερο οφειλέτη της ΔΕΗ μετά την κρατικά ελεγχόμενη ΛΑΡΚΟ με χρέη που αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Και όλα αυτά, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για το αίτημα των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, σχετικά με τον ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη του πατέρα τους Κωνσταντίνου, δηλαδή ενός διαχειριστή που θα κρατά τα ηνία των επιχειρήσεων.

Προηγήθηκε δε ένα ακόμη επεισόδιο με αφορμή τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος στη συνέντευξή του στη “Καθημερινή”, με τα παιδιά του να τη χαρακτηρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ "στημένη", την εφημερίδα να απαντά υποστηρίζοντας την αυθεντικότητα της συνέντευξης και δημοσιεύοντας φωτογραφία, αλλά και ηχητικό απόσπασμα από αυτήν και τον εμφύλιο να συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις