Μέχρι 28/12 θα πιστωθεί το έξτρα επίδομα θέρμανσης - Οι πίνακες με τους Νομούς

Μέχρι 28/12 θα πιστωθεί το έξτρα επίδομα θέρμανσης - Οι πίνακες με τους Νομούς

Δημοσιεύτηκε την Τρίτη η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του έξτρα επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να αντισταθμιστεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.

Το ποσό που θα διατεθεί, ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και προέρχεται από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού. Τα ποσά που αναλογούν θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση (ΠΟΛ.1226/2018) που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπλ. ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης και η υφυπουργός Οικονομικών Αικατ. Παπανάτσιου το επίδομα είναι διπλάσιο για τις κρύες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα για 9 Νομούς.

Πρόκειται για τους Νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας, που θα λάβουν 25 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης. Στους υπόλοιπους Νομούς η επιδότηση ανέρχεται σε 12,5 λεπτά του ευρώ.

Ειδικότερα, στην  Α΄ κλιματική ζώνη, για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης χορηγείται ποσό επιδόματος 0,25 ευρώ, και στις Β΄, Γ΄ και Δ΄ κλιματικές ζώνες, για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης χορηγείται ποσό επιδόματος 0,125 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση τα χρηματικά ποσά που θα προκύψουν από νέα εκκαθάριση καταβάλλονται έως 28-12-2018.

Τα ποσά που αναλογούν στα νοικοκυριά όλων των Νομών της χώρας: