Η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι ενέτεινε τα μέτρα προετοιμασίας προκειμένου να αντιμετωπίσει την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία, μια προοπτική που εκφράζονται φόβοι ότι καθίσταται όλο και πιο πιθανή και ότι το Δουβλίνο θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θύματα της.

Το Δουβλίνο, που είναι ο βασικός εμπορικός εταίρος του Ηνωμένου Βασιλείου εντός της ΕΕ, θα πρέπει να τεθεί σε «λειτουργία κρίσης» με την ανάγκη θέσπισης 45 νομοθετικών μέτρων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το σχέδιο των 133 σελίδων.

«Για την Ιρλανδία, ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει σοβαρό μακροοικονομικό και εμπορικό αντίκτυπο και σοβαρό αντίκτυπο στους κλάδους», σημειώνεται στην έκθεση, όπου αναφέρονται συγκεκριμένες συνέπειες για τις «εμπορικές ροές, τις εφοδιαστικές αλυσίδες, την αγορά εργασίας, την εμπιστοσύνη και τις δαπάνες των καταναλωτών».

Οι κλάδοι της οικονομίας που θα πληγούν περισσότερο είναι η γεωργία, η αλιεία, η αεροπορία, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα χημικά προϊόντα και το εμπόριο, αναφέρεται στην έκθεση.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται περιλαμβάνεται η αγορά γης κοντά στα λιμάνια του Δουβλίνου και του Ρόσλερ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πιθανότητα κυκλοφοριακής συμφόρησης λόγω των νέων τελωνειακών διαδικασιών που θα επιβληθούν, επιπλέον υπάλληλοι για τα υπουργεία Εσόδων και Γεωργίας και η δέσμευση να διατηρηθεί στενή συνεργασία με τη γειτονική βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις