Στην απόφαση να κάνουν "ένα βήμα πίσω", ώστε να δώσουν στη διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ τη δυνατότητα να "σκεφτεί σοβαρά και να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επαναφορά της κανονικότητας στις αμοιβές των υπαλλήλων της, με βάση την ισχύουσα επιχειρησιακή σύμβαση", αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, στη διάρκεια της συνέλευσής τους, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός τους, Γιώργος Αρχοντόπουλος, προσθέτοντας ότι πέτυχαν την ικανοποίηση των δύο από τα τρία αιτήματά τους προς τη διοίκηση.

Οι δηλώσεις έγιναν πριν από τη διεξαγωγή της εξ αναβολής -λόγω διακοπής στις 6 Φεβρουαρίου- έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), με θέματα την αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

"Η εταιρεία για δεύτερο συνεχόμενο μήνα παρανομεί, διότι δεν καταβάλλει τους μισθούς με βάση την ισχύουσα επιχειρησιακή σύμβαση", υποστήριξε ο κ. Αρχοντόπουλος και πρόσθεσε ότι το μισθολογικό θέμα των εργαζομένων της ΕΥΑΘ θα τεθεί επί τάπητος σε τριμερή συνάντηση, την επόμενη Τετάρτη 27/2 στα γραφεία της εταιρείας, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

"Ελπίζουμε η διοίκηση της εταιρείας να έχει σοβαρή πρόταση προς κατάθεση στη συνάντηση αυτή, βάζοντας μπροστά το συμφέρον της πόλης και του κοινωνικού συνόλου, ώστε να μπορέσει η ΕΥΑΘ να δουλέψει. Εδώ και ενάμιση μήνα δεν γίνονται συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων στην εταιρεία. Τα σταματά το σωματείο των εργαζομένων" επισήμανε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στα θέματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι και ικανοποιήθηκαν, ο κ. Αρχοντόπουλος τόνισε πως αυτά αφορούν στο ότι "προχωρούν άμεσα οι 80 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για νέο προσωπικό στην ΕΥΑΘ και μετά τη συζήτηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε επίπεδο στελεχών, είναι πλέον παραπάνω από πιθανόν να αναλάβουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας τη λειτουργία του διυλιστηρίου νερού στον Αλιάκμονα".

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας στις 6/2 διέκοψαν την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων ότι η διοίκησή της προτίθεται να προχωρήσει σε προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση σε εργολάβο -για πέντε χρόνια και έναντι 12 εκατ. ευρώ- του διυλιστηρίου νερού στον Αλιάκμονα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις