Σε συμφωνία για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο 51%, προχώρησε ο Όμιλος ΤΕΜΕΣ, αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρείας «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.» ιδιοκτήτριας του εμβληματικού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας το οποίο διαχειρίζεται η Hilton.

Σ’ ότι αφορά το υπόλοιπο 49%, απέκτησε εταιρία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ. Ο Όμιλος Olayan ιδρύθηκε το 1947 και πρόκειται για ιδιωτική, πολυεθνική επιχείρηση με ενεργό χαρτοφυλάκιο διεθνών επενδύσεων και ποικίλων εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων στη Μέση Ανατολή.

Το παραπάνω ποσοστό κατείχε έως πρότινος η D Hospitality B.V., θυγατρική του Ομίλου Dogus, με την TEMEΣ να έχει μια εξαιρετική συνεργασία με τον Όμιλο. ΤΕΜΕΣ και Dogus, έθεσαν τις βάσεις για μελλοντικές συνέργειες στον χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Όμιλος ΤΕΜΕΣ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών, με την Costa Navarino στη Μεσσηνία της Πελοποννήσου να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις