«Η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις επόμενες εκλογές, όπως έχασε και τις προηγούμενες, και δεν θα καταφέρει να πείσει ότι θέλει κάτι άλλο από αυτό που θέλει να κάνει. Δεν κρατιούνται, λένε για νέο μνημόνιο, έχει περιγράψει τους άξονες ο κ. Μητσοτάκης. Είναι ο μοναδικός μαζί με τον κ. Βέμπερ που λένε ότι η χώρα έχει πρόβλημα αξιοπιστίας για να στρώσουν το έδαφος για ένα σκληρό μνημόνιο και ένα πλέγμα πολιτικών που ο λαός ξεφορτώθηκε με την ψήφο του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι αυτές «επιμένουν να κάνουν λάθος και να μεροληπτούν προς τη μία μεριά. Όλες όμως συμφωνούν ότι υπάρχει επανασυσπείρωση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η ψαλίδα μειώνεται».

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, είπε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι θετικό για την κυβέρνηση.

«Και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, γιατί έχουν αρχίσει και πυκνώνουν τα αποτελέσματα της δικής μας πολιτικής και το πολύ σκληρό πρόγραμμα του Μητσοτάκη, που καλύπτεται από ανοησίες που λέει και στους Ευρωπαίους, για πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Τα πλεονάσματα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ένα ανύπαρκτο καρότο, για να εφαρμόσει σκληρό μνημόνιο» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς, λέγοντας ότι και ο κ. Σαμαράς μαζί με το ΔΝΤ μιλούσαν για πλεονάσματα ύψους 7,2%.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πείσει ότι θα ήθελε να μειώσει τα πλεονάσματα, γιατί ο λαός γνωρίζει» τόνισε , για να προσθέσει ότι η ρητορική του κ. Μητσοτάκη μιλά για τις ανισότητες ως φυσική κατάσταση των πραγμάτων, για περικοπές στις συντάξεις, ότι είναι περιττές οι ΣΣΕ, ότι το δημόσιο πρέπει να πάει στο 1 προς 5 (…).

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι πρόκειται για «τη θεμελίωση και ενίσχυση των πυλώνων του κοινωνικού κράτους και της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η πορεία που έχουμε μπει πρέπει να συνεχιστεί. Είναι αυτή που αύξησε τις θέσεις εργασίας και το να παίρνουν κάποιοι φωνή πίσω από τον Πολάκη, αυτό δεν κρύβει την οικονομική πραγματικότητα» υποστήριξε, συμπληρώνοντας:

«πυκνώνουν οι φωνές που λένε ότι χρειάζεται μια αριστερή, προοδευτική πολιτική η χώρα. Να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν να μειωθεί η ανεργία στο 7%, ή να επιστρέψει στο 27%. Ο Έλληνας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις πολιτικές που διέλυσαν την οικονομία».

Για το ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι «η κ.Γεννηματά έχει βάλει πολιτικό στόχο να επιβιώσει πολιτικά και εκλογικά με μία γραμμή που λέει ότι είναι αναγκαία η στρατηγική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η γραμμή αδυνατεί να συσπειρώσει αυτούς που χαρακτηρίζονται προοδευτικοί και σοσιαλδημοκράτες».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ διαφώνησε με τον όρο "πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ", λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχυρά αποθέματα και αυτό αφορά και τον τρόπο που προχωρήσαμε με τη Συνταγματική αναθεώρηση και την επιμονή μας για την ψήφιση θεσμικών μεταρρυθμίσεων, τη μάχη απέναντι στη διαπλοκή…».

Επίσης, ανέφερε ως διαρκές και αυτονόητο «να προσπαθούμε να διευρύνουμε το φάσμα στήριξης των προοδευτικών πολιτικών που εφαρμόζουμε. Η Νέα Δημοκρατία ταυτίζεται με τον κ. Όρμπαν. Έχει κάνει στρατηγική επιλογή την υπηρέτηση ενός κράματος δεξιάς – ακροδεξιάς που έχει μνημόνιο και μίσος για το κάθε τι διαφορετικό».

Για την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Παππάς είπε ότι «ανοίγεται μια περίοδος μεγάλων δυνατοτήτων για την εξομάλυνση των σχέσεων και για τον αυξημένο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, αλλά και της Β. Μακεδονίας».

Κάλεσε τον κόσμο να «φιλτράρει τα τερατώδη ψέματα που του λέει το πολιτικό προσωπικό που επέλεξε να κάνει καριέρα με το Μακεδονικό», ενώ αναφερόμενος στον κ. Τζιτζικώστα, σημείωσε ότι μετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία είχε υιοθετήσει τη σύνθετη ονομασία. Τόνισε, ακόμα, ότι έχει έρθει η ώρα του διαλόγου για το ζήτημα, προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν τολμά να πει ότι θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για να αλλάξει τη συμφωνία».

Τέλος, αναφερόμενος στον Π. Πολάκη ο Ν. Παππάς είπε ότι έγινε «συστηματική επίθεση εξόντωσής του και απεκρύβη από τον δημόσιο διάλογο η ουσία της πολιτικής που εφαρμόζουμε. Κάποιοι ασχολήθηκαν τεχνηέντως με το δάνειο του Πολάκη και δεν μιλάνε για τα τερατώδη δάνεια στον χώρο της Υγείας» επισήμανε, λέγοντας ότι ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του, αλλά και ως κυβέρνηση οφείλουν να εξηγούν και να προωθούν το πρόγραμμά τους, ώστε να μην επιτρέπουν "να θολώνουν κάποιοι την εικόνα".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις