Σχέδιο για χορήγηση εφάπαξ ποσού ως επίδομασε τρία εκατομμύρια συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, αντί για δώρο Πάσχα, εξετάζει η κυβέρνηση, ακόμη και αν δεν έχουν εκδοθεί ως τότε οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Real News.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί σε 250 ευρώ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και σε 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

"Δεν σχεδιάζουμε την πολιτική μας επειδή μας υποχρεώνουν τα δικαστήρια", λέει κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας στην εφημερίδα, ενώ κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το υπό κατανομή κονδύλι 658 εκ. ευρώ που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, με τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Το θέμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να συζητηθείτόσο στο Euro Working Group της προσεχούς Δευτέρας όσο και στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, όπου θα ζητηθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου και το όποιο επίδομα.

Το κόστος της παροχής

Από την επεξεργασία που έχει γίνει, για την επιστροφή όλων των δώρων σε συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και στους δημοσίους υπαλλήλους απαιτούνται περίπου 2,5 έως 2,8 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, για τα δώρα των συνταξιούχων απαιτούνται:

-Για κύριες συντάξεις ως 1,5 δισ. ευρώ.

-Για όσους λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη έως 550 εκατ. ευρώ.

-Για τους δημοσίους υπαλλήλους έως 700 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από την Real News

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις