«Πάντα γίνονται παροχές, η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στο να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών και την οικονομία, σε μία λογική ανάπτυξης όλων των πλευρών, που οφείλουμε ως κυβέρνηση να βελτιώσουμε.

Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται σε ένα πράγμα, όπως τώρα βγήκε ότι εγώ τάχα δήλωσα ή υπονόησα ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Από το περιεχόμενο της συνέντευξής μου προκύπτει ότι μόνιμη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών. Αυτό το έκανε κατ' επανάληψη σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. Συνεπώς, επειδή δεν είναι μόνο ο μισθός και οι συντάξεις, οι ανάγκες των πολιτών είναι όλα όσα συγκροτούν τη ζωή μας -είναι τα νοσοκομεία, είναι η Παιδεία, οι δρόμοι, οι δημόσιοι χώροι, οι δομές κοινωνικής φροντίδας- γενικά η προστασία της ζωής μας έχει πολλές παραμέτρους και όλες αυτές οι ανάγκες πρέπει να καλύπτονται από την κυβέρνηση, δεν είναι όλα ένα μισθός και μία σύνταξη.

Η δήλωσή μου ότι όλα αυτά τα θέματα η κυβέρνηση τα εξετάζει κεντρικά, η κυβέρνηση αποφασίζει και ο υπουργός ανακοινώνει δεν νομίζω ότι αποτελεί επιβεβαίωση ότι θα δώσουμε δώρο Πάσχα και δεν έχει καμία τέτοια έννοια», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Εγώ διαρκώς αυτή τη δήλωση κάνω, αλλά ποτέ δεν είπανε στο παρελθόν ότι εννοούσα πως θα δοθεί τούτο ή το άλλο. Δεν κάνω δήλωση για το τι θα γίνει, αν θα γίνει ή δεν θα γίνει, ούτε αυτό που λέω τώρα σημαίνει ότι αφήνω ελπίδες ή δημιουργώ προσδοκίες και διάφορα άλλα τέτοια που βγαίνουν να λένε από τη μεριά της ΝΔ, η οποία αφού κατάργησε δώρα, μισθούς και συντάξεις, εγκαλεί εμάς και μας κουνάει το δάχτυλο, γιατί δεν το δώσαμε, μας λέει και με ποιον τρόπο να το κάνουμε και πότε ακριβώς».

«Η πολιτική μας», συνέχισε ο υφυπουργός, «έχει διάσταση ευρύτερη, δεν είναι ένα θέμα, δεν είναι μονοκαλλιέργεια η κυβερνητική αντίληψη που έχουμε, ούτε έχουμε πει ότι θα αναλώνουμε σε μια κατεύθυνση ό,τι επιτυγχάνουμε στο δημοσιονομικό πεδίο.

Δεν το είπαμε αυτό ποτέ, αντιθέτως αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε μια συνετή πολιτική, η οποία πραγματικά βοηθάει και τις ανάγκες των πολιτών ταυτόχρονα όμως μεριμνά και για την ανάπτυξη του αύριο. Δεν είναι όσα παίρνουμε, βγάζουμε μέσα από τον μόχθο όλων, να τα αναλώσουμε όλα».

«Όλος αυτός ο θόρυβος συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν λέω ότι ο συντάκτης του τίτλου είχε κάποια πρόθεση, αυτό το αποδίδω στη μόνιμη επιδίωξη των δημοσιογράφων να φτιάχνουν τίτλο, ο οποίος προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη, αλλά αν δείτε το περιεχόμενο των δηλώσεών μου δεν οδηγεί σε μια τέτοια διαπίστωση: ότι εγώ δήλωσα ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα», υποστήριξε.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά τη ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί «τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου».

Διευκρίνισε, δε, πως δεν υφίσταται θέμα μονομερούς ενέργειας στο θέμα από την κυβέρνηση, δίχως τη συναίνεση των δανειστών, καθώς «ό,τι κάνουμε, το κάνουμε στο δημοσιονομικό πλαίσιο που επιτυγχάνουμε.

Η συμφωνία μας είναι ότι θα τηρούμε τους κανόνες όσον αφορά τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις που δημιουργούνται», ενώ «μονομερής ενέργεια θα ήταν όταν ήμασταν στο ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων, οπότε καθετί θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει γίνει αποδεκτό από την πλευρά των δανειστών».

Σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας επισήμανε ότι «είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα». «Νομίζω ότι όλοι το αντιλαμβάνονται, δεν είναι μία απόφαση της κυβέρνησης μόνο. Είναι οι τράπεζες, οι οποίες και μεταξύ τους έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και συμφέροντα ενδεχομένως, είναι μια σειρά πράγματα, τα οποία πρέπει να συνδυαστούν, για να βγει η τελική συμφωνία επί της ρύθμισης», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις