Με θετικά σχόλια αναφέρονται τα γερμανικάΜέσα Ενημέρωσηςστην έγκριση από το Eurogroup της δόσης περίπου ενός δισεκατομμυρίου από την ενεργοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

«H E.E. ενέκρινε ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα. Επιτυχία για την ελληνική κυβέρνηση: Oι εταίροι του Eurogroup ενέκριναν την εκταμίευση περίπου ενός δισ. ευρώ», αναφέρει η Deutsche Welle.

Η Die Zeit γράφει «οι χώρες της ευρωζώνης προβαίνουν σε ελάφρυνση της Ελλάδας από χρέη. Η χώρα που απειλούνταν κάποτε από πτώχευση κερδίζει από την επιστροφή τόκων από ελληνικά ομόλογα και τις ελαφρύνσεις των επιτοκίων. Για πρώτη φορά μετά της λήξη του προγράμματος βοήθειας οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν συγκεκριμένες ελαφρύνσεις του χρέους για την μεσογειακή χώρα».

Το Δημόσιο γερμανικό Ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF), σημειώνει «Ενεκρίθη η καταβολή ενός δισεκατομμυρίου στην Αθήνα. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την καταβολή σχεδόν ενός δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Τέλος, η Handelsblatt αναφέρει: «Ελάφρυνση χρέους. Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αποδεσμεύουν ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την Ελλάδα. Η Ελλάδα τήρησε τις μεταρρυθμιστικές της υποσχέσεις, αποφάνθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και έδωσαν πράσινο φως για την ελάφρυνση του χρέους κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις