Δύο νεαροί Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι προστέθηκαν στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Πρόκειται για τα αδέρφια Ίκγορ και Ντμίτρι Μπουχμάνοφ, που ίδρυσαν την εταιρεία ηλεκτρονικών παιγνιδιών Playrix Holding και έχουν μέχρι στιγμής κέρδη 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

O 37χρονος Ίγκορ Μπουχμάνοφ και ο 34χρονος Νμτίτρι Μπουχμάνοφ από την πόλη Βολογκντά είναι τα νεότερα μέλη που μπήκαν στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του πρακτορείου Bloomberg. Οι δύο τους άρχισαν να δημιουργούν ηλεκτρονικά παιγνίδια από το 2001 κερδίζοντας τα πρώτα τους χρήματα που έφθαναν τα 100 δολάρια.

Σήμερα τα δύο αδέρφια ζουν στο Τελ-Αβίβ και εξ αποστάσεως διευθύνουν τους συνεργάτες τους, οι οποίοι υπερβαίνουν τους χίλιους και δραστηριοποιούνται στα γραφεία της εταιρείας τους που βρίσκονται στην Ιρλανδία, την Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία.

Με τα ηλεκτρονικά παιγνίδια που δημιούργησε η εταιρεία τους Playrix Holding, παίζουν σήμερα περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία βρίσκεται ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών παιγνιδιών για iOS και Google Play και έχει κέρδη που φθάνουν το 1,2 δισ.δολάρια ετησίως.

Τα πιο γνωστά παιγνίδια της εταιρείας είναι τα Gardenscapes, Homescapes, Fishdom.

Φωτογραφία από: Bloomberg

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις