Στην οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών που επλήγησαν από τις πλημμύρες (15-11-2017) και την πυρκαγιά (23-07-2018), στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με την διανομή 5 εκ.ευρώ στους αιτούντες μέσω της σχετική πρόσκληση που κοινοποίησε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Αττικής, την περασμένη Παρασκευή (19 Απριλίου).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την 7η Μαΐου έως την 31η Ιουλίου, με τα ποσά προς τους δικαιούχους να κυμαίνονται από 1000 έως και 60.000 ευρώ.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» (ΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ» ) 2014-2020.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης, Δημήτρης Δρόσης, αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούσαν στις πληγείσες περιοχές κατά την περίοδο των καταστροφικών συμβάντων. Ειδικότερα, η ενίσχυση θα ορίζεται στη βάση του απολεσθέντος εισοδήματος που σημείωσαν το 2018 αφού συγκριθεί με τον μέσο όρο των δηλωθέντων εισοδημάτων κατά τα προηγούμενα έτη (σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις των επιχειρήσεων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και στις φορολογικές αρχές).

Ο Δ. Δρόσης, επισήμανε ακόμη ότι «δικαιούχοι ορίζονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στους πληγέντες δήμους και έχουν τουλάχιστον μία πλήρη κλεισμένη διαχειριστική χρήση την 01/01/2018». Εξάλλου, στην πρόσκληση της δράσης περιγράφονται αναλυτικά, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αξιολόγησής, ο τρόπος καταβολής των χρηματοδοτήσεων, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων και οι λοιποί όροι

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο εναλλακτικό Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) που παρέχει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Η ένταξη των πράξεων ενίσχυσης θα γίνει με απόφαση της περιφερειάρχη Αττικής ακολουθώντας τη διαδικασία της άμεσης αξιολόγησης και μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Τέλος η πρόσκληση είναι δημοσιευμένη στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: ΨΝΕΗ7Λ7-0Δ3), στην ιστοσελίδα του ΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 (www.pepattikis.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr), του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) και της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις