Σε υψηλό εβδομάδας ανήλθε σήμερα η στερλίνα ύστερα από δημοσιεύματα ότι έχει βελτιωθεί το κλίμα στις συνομιλίες για το Brexit μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και του βασικού αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό δυόμισι μηνών την περασμένη εβδομάδα ενώ το δολάριο κατέγραψε άνοδο και ενισχύθηκαν οι ανησυχίες για αδιέξοδο στις συνομιλίες αναφορικά με τους όρους για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, η εφημερίδα Times ανέφερε σήμερα ότι η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχει κάνει ουσιαστικές κινήσεις στις συνομιλίες του Brexit με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα, επικαλούμενη πηγές από τους Εργατικούς. Η ΕΕ ελπίζει ότι τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Βρετανίας θα καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit.

Η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 0,3% στο 1,2976 δολάριο και κατά 0,1% στις 86,34 πένες έναντι του ευρώ.

«Η Μέι συνεχίζει να υφίσταται πιέσεις για να περάσει τη συμφωνία της. Ωστόσο, δεν βλέπουμε άμεσα σημαντική πρόοδο», ανέφεραν σε έκθεσή τους αναλυτές της Nordea. «Αντ’ αυτού, αναμένουμε ότι η Μέι θα αποπεμφθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οδηγώντας σε μια ακόμα παράταση πέραν της 31ης Οκτωβρίου. Αυτό αναβάλει μια αύξηση από την Τράπεζα της Αγγλίας και αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τη στερλίνα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις