της Μάρης Γαργαλιάνου

"Όταν αποφασίζεις να επιχειρείς ξέρεις ότι ξεκινάς ένα ταξίδι προκλήσεων και ότι θα κληθείς να αντιμετωπίσεις απρόοπτες συγκυρίες. Αλλά αυτό είναι που σε κάνει να ξυπνάς κάθε πρωί και να κυνηγάς το πάθος σου. Γιατί η επιχειρηματικότητα είναι ουσιαστικά ο τρόπος να βρεις την πιο ταιριαστή λύση σε ένα πρόβλημα" υποστηρίζουν η Μαριλίνα και ο Αντώνης, δύο νέοι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι τόλμησαν και… πέτυχαν!

Τα αδέρφια Σκαρπέτα, είναι οι εγκέφαλοι πίσω από τη έξυπνη επιχειρηματική ιδέα που έγινε πράξη, το πλέον αγαπητό στον κόσμο "Bubble Van", το οποίο είναι ένα βαν- κινητήμονάδα περιποίησης και καλλωπισμού και απευθύνεται στα αγαπημένα μας τετράποδα και όλους τους σκυλογονείς!

Ποια η πηγή έμπνευσής τους;Κατά πόσο εύκολη ήταν η μεταφορά της εν λόγω έμπνευσης σε μια κερδοφόρα επιχείρηση; Τελικά υπάρχουν συνταγές επιτυχίας στην επιχειρηματικότητα και αν ναι… ποια τα χαρακτηριστικά τους; Αυτά και άλλα πολλά μας απαντούν σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Nooz.gr.


Αναλυτικά η συνέντευξη

Ερ: Πριν λίγες μέρες το «Bubble Van» είχε γενέθλια και έκλεισε αισίως έναν ολόκληρο χρόνο. Μιλήστε μας λίγο για αυτό… Τι είναι ακριβώς και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί;

Απ: Πέρασε ένας μαγικός χρόνος Bubble van γεμάτος από ανιδιοτελή αγάπη από τους τετράποδους φίλους μας. Τον τελευταίο χρόνο η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη κουνιστές ουρίτσες, χάδια και φιλιά. Το bubble van είναι ένα κινούμενο pet grooming salon με όλες τις απαραίτητες παροχές φροντίδας για τους καλύτερους μας φίλους.

Ερχόμαστε λοιπόν κάτω από το σπίτι σας και περιποιούμαστε το τετράποδο παιδί σας. Προσφέρουμε στους «γονείς» των κατοικίδιων ευκολία αφού γλιτώνουν τα δρομολόγια, το να λερωθεί το αυτοκίνητο τους με τρίχες και το κυριότερο εξοικονομούν χρόνο!


Ερ: Υλοποιήσατε μια ομολογουμένως καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα! Αλήθεια, ποια η πηγή έμπνευσής σας;

Απ: Είμαστε δύο αδέρφια που αγαπάμε τα ταξίδια και τα ζώα. Σε ένα ταξίδι μας στο Λονδίνο είδαμε αυτή την φοβερή ιδέα και εμπνευστήκαμε! Είμαστε νέοι, με πολλά όνειρα, ανήσυχο πνεύμα και ήδη γονείς 2 πανέμορφων τετράποδων παιδιών.

Φανταστήκαμε τους εαυτούς μας να είναι πολύ χαρούμενοι δημιουργώντας μια τέτοια επιχειρηματική δράση και έτσι και έγινε. Δημιουργήσαμε το Bubble van για να εξυπηρετήσουμε την ανάγκη όλων των “γονιών” που αναζητούν μια ομάδα φροντίδας και αγάπης για τα τετράποδα παιδάκια τους.


Ερ: Κατά πόσο εύκολη ήταν η μεταφορά της εν λόγω έμπνευσης σε μια κερδοφόρα επιχείρηση;

Απ: Όταν αποφασίζεις να επιχειρείς ξέρεις ότι ξεκινάς ένα ταξίδι προκλήσεων και ότι θα κληθείς να αντιμετωπίσεις απρόοπτες συγκυρίες. Αλλά αυτό είναι που σε κάνει να ξυπνάς κάθε πρωί και να κυνηγάς το πάθος σου. Γιατί η επιχειρηματικότητα είναι ουσιαστικά ο τρόπος να βρεις την πιο ταιριαστή λύση σε ένα πρόβλημα.

Θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς που έχουμε τόσα πολλάσκυλάκια να μας αγαπούν κάθε μέρα! Αυτό είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και ο ορισμός της επιτυχίας για την ομάδα μας. Κάθε μέρα να προσπαθούμε όλο και περισσότερο από την προηγούμενη. Θέλουμε να μεγαλώσουμε και να χωρέσουμε στην αγκαλιά μας ακόμα περισσότερα πατούσια και μουσούδια!


Ερ: Τι είναι αυτό που κάνει το Bubble Van να ξεχωρίζει ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει σε σχέση με τα υπόλοιπα κέντρα καλλωπισμού και φροντίδας των αγαπημένων μας τετράποδων;

Απ: Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, να επιτρέπουμε στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται τα ζωάκια τους να απολαύσουν τον χρόνο που κερδίζουν από τις μεταφορές και να γλιτώνουν και το να λερωθεί το αυτοκίνητο τους.

Στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να παραλάβει ένα χαρούμενο και μοσχομυριστό σκυλάκι! Οι εξειδικευμένοι groomers μας δεν σταματούν να εκπαιδεύονται σε νέες μεθόδους και φυσικά λατρεύουν τα σκυλιά.


Ερ: Τι κάνει για εσάς έναν καλό επιχειρηματία… καλύτερο;

Απ: Τα παν για έναν επιχειρηματία είναι να προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής και να αποκτά νέα εξειδικευμένη γνώση. Ο μόνος δρόμος είναι να προχωράς με βάση τα όνειρα σου. Μπορείς να «πουλήσεις» μόνο κάτι που εσύ ο ίδιος πιστεύεις ότι αξίζει. Κάθε φορά που προωθείς κάτι, φρόντισε να βάζεις μαζί με την υπηρεσία σου και λίγη μαγεία από την ψυχή σου…


Ερ: Πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν να μιλούν για συνταγές επιτυχίας στην επιχειρηματικότητα. Αλήθεια, ποια η άποψή σας;

Απ: Υπάρχουν και είναι τρία τα συστατικά τους: Η αγάπη, η επιμονή και η συνεχής απόκτηση γνώσης.

Για παράδειγμα στην δουλειά μας είναι εύκολο να πλένεις σκυλάκια και πληρώνεσαι γι αυτό, αλλά το δύσκολο είναι να λαμβάνεις την αγάπη του ζώου και του πελάτη σε διαρκή και καθημερινή βάση. Αν καταφέρεις το δεύτερο θα έρθει και το πρώτο και αυτό είναι κάτι που μένει στον χρόνο, ενώ το ανάποδο είναι παροδικό και δεν σε κάνει να αγαπάς την δουλειά σου ώστε να προσπαθείς όλο και πιο πολύ.


Ερ: Τι έχετε να πείτε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους, μα διστάζουν;

Απ: Μια δική σου επιχείρηση είναι σαν ένα παιδί. Την παίρνεις από το χέρι όταν είναι μωρό και την μεγαλώνεις εσύ. Με τα δικά σου λάθη και τις δικές σου θυσίες.. Και όταν πετυχαίνει η ικανοποίηση που παίρνεις δεν περιγράφεται… Μαθαίνεις να αγαπάς και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Όλα αυτά για εμάςείναι ασύγκριτα αγαθά.Ερ: Κλείνοντας θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του nooz ποια τα επόμενα σχέδιά σας για το Bubble Van!

Απ: Έχουμε ήδη μεγαλώσει την ομάδα μας και έχουμε ξεκινήσει την δική μας σειρά αξεσουάρ σκύλων. Στα άμεσα σχέδια μας είναι να κάνουμε περισσότερους τετράποδους φίλους, να δημιουργήσουμε περισσότερα αξεσουάρ και να παράγουμε ακόμα μεγαλύτερο φιλοζωικό έργο. Έχουμε και άλλα fun όνειρα και σχέδια που όμως σας τα φυλάμε για έκπληξη! Γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι!!!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις