Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι θέλει "να συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο" με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της χώρας του, επειδή οι Βρυξέλλες έκριναν ότι παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Η κυβέρνηση συνασπισμού της ακροδεξιάς Λέγκα και του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων "ελπίζει ότι θα συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος" ανέφερε ο Κόντε σε μια ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνοντας ότι ο στόχος του είναι να μειωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ το έλλειμμα το 2022.

Για το τρέχον έτος, η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα "θα είναι αισθητά κατώτερο από ό,τι προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή". Οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι θα ανέλθει στο 2,5% ενώ η Ρώμη προβλέπει ότι θα φτάσει στο 2,4% του ΑΕΠ.

Για το 2020, η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα υπάρξει μείωση κατά 0,2 της μονάδας στο διαρθρωτικό έλλειμμα. Με βάση τις πιο πρόσφατες προβλέψεις, το ονομαστικό έλλειμμα θα μειωθεί κατά 0,3 της μονάδας, σε σχέση με το 2019.

Η Κομισιόν άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Ιταλία λόγω του κολοσσιαίου χρέους της, όμως η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και απαιτεί την έγκριση όλων των άλλων χωρών-μελών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις