Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ υπέγραψαν με το Μεξικό ένα ακόμα τμήμα της συμφωνίας για τη μετανάστευση και την ασφάλεια που θα χρειαστεί να επικυρωθεί από τους Μεξικανούς βουλευτές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες αλλά απείλησε με δασμούς εάν το μεξικανικό Κογκρέσο δεν επικυρώσει το σχέδιο.

«Έχουμε υπογράψει και καταγράψει ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας Μετανάστευσης και Ασφάλειας με το Μεξικό, μιας συμφωνίας που οι ΗΠΑ ήθελαν να εξασφαλίσουν εδώ και πολλά χρόνια. Θα αποκαλυφθεί στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον και θα χρειαστεί μια ψηφοφορία από το νομοθετικό σώμα του Μεξικού», ανέφερε ο Τραμπ στο Twitter.

«Δεν αναμένουμε πρόβλημα με την ψηφοφορία αλλά, εάν για κάποιο λόγο η έγκριση δεν είναι επικείμενη, οι δασμοί θα επανέλθουν».

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ απείλησε με την επιβολή δασμών 5% σε μεξικανικά προϊόντα. Οι δασμοί θα αυξάνονταν κάθε μήνα έως ότου έφθαναν το 25% τον Οκτώβριο, εκτός κι αν το Μεξικό σταματούσε τις μεταναστευτικές ροές. Την Παρασκευή, οι δασμοί ανεστάλησαν αφού οι ΗΠΑ και το Μεξικό ανακοίνωσαν συμφωνία για το μεταναστευτικό. Το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι δύο χώρες δεν περιλάμβανε πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τους επικριτές του σχεδίου, δεν υπήρξαν νέες σημαντικές δεσμεύσεις για να περιοριστεί ο αριθμός των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική που εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις