Τον Αύγουστο, αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση το φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα ενσωματωθούν και οι βελτιώσεις στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορολογικό νομοσχέδιο που θα «τρέξει» η ομάδα του Χρήστου Σταϊκούρα θα περιλαμβάνει όλες τις παρεμβάσεις του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να περιληφθούν τα εξής μέτρα:

Εισαγωγή χαμηλού συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και υιοθέτηση πιο προοδευτικής κλίμακας. Υπενθυμίζεται ότι η διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα (8.636 ευρώ) έχει ήδη ψηφιστεί από τη ΝΔ

Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε δύο φάσεις, αρχής γενομένης από το 2020

Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%

Εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση

Σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε δύο φάσεις

Κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος σε ορίζοντα διετίας Αναστολή του Φόρου Υπεραξίας και του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια

Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές, υπάρχει -μικρή- πιθανότητα το εν λόγω φορολογικό νομοσχέδιο να έρθει στη Βουλή νωρίτερα, προ του Αυγούστου, με το πρώτο νομοθέτημα για την οργάνωση του κράτους.

Να σημειωθεί ότι, πέρα από τις φοροελαφρύνσεις, ψηλά στην ατζέντα της ομάδας του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τα ζητήματα του πρωτογενούς πλεονάσματος και των κόκκινων δανείων.

Πηγή: meaculpa.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις