Το αντιπολιτευόμενο βρετανικό Εργατικό Κόμμα κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ερευνήσει τον ρόλο του υπουργού Οικονομικών του, του Σάτζιντ Τζάβιντ, σε οικονομική κακοδιαχείριση στη διάρκεια της προηγούμενης σταδιοδρομίας του στον τομέα της οικονομίας πριν εισέλθει στην πολιτική.

Ο εκπρόσωπος των Εργατικών για οικονομικά ζητήματα Τζον Μακντόνελ δήλωσε πως έγραψε στον Τζόνσον ζητώντας του να επανεξετάσει την καταλληλότητα του Τζάβιντ για τη θέση και επισημαίνοντας πως θα πρέπει να εξετάσει τρία ζητήματα που σχετίζονται με τη 18ετή σταδιοδρομία του υπουργού στον οικονομικό τομέα, στη διάρκεια της οποίας εργάσθηκε για την Deutsche Bank.

Πρόκειται για δραστηριότητες της Deutsche πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση και ενώ ο Τζάβιντ εργαζόταν στη τράπεζα καθώς και για τη σχέση του Τζάβιντ με τη διαπραγμάτευση ενυπόθηκων χρεών υψηλού κινδύνου ενώ βρισκόταν στην Deutsche.

Το τρίτο ζήτημα αφορά τη χρησιμοποίηση από την Deutsche του προγράμματος «Dark Blue», για το οποίο ο Μακντόνελ επισήμανε πως το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως συνιστούσε φοροαποφυγή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την ομάδα του Τζάβιντ ούτε από την Deutsche.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις