Θάνου: Αν παραμείνω στην Επιτροπή, θα συνεργαστώ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Θάνου: Αν παραμείνω στην Επιτροπή, θα συνεργαστώ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ως έκπτωτο Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού θεωρεί τον εαυτό της η Βασιλική Θάνου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί». Διευκρίνισε, δε, ότι θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης καθώς θεωρεί την απομάκρυνση της παράνομη.

Αναφερόμενη, δε, στην απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επιστολή της, υπογράμμισε ότι είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις κι ότι η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες, οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την κ. Θάνου, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, αυτό της Ουγγαρίας, περίπτωση στην οποία η Ε.Ε. έκρινε παράνομη την απόφαση της ουγγρικής Κυβέρνησης.Τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο κι αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θεωρεί δε ότι ο μόνος λόγος για την απομάκρυνση της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση και καταλόγισε την έντονη κριτική που δέχεται στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπο της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.

Τέλος, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη αν παραμείνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.