Έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Αυγούστου συγκαλεί η νέα διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να "κλειδώσει" το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με Τα Νέα.

Με αυτό το μέτρο, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει η κυβέρνηση να βελτιώσει τα οικονομικά της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον νέο διοικητή, Γιώργο Στάσση, η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη άμεσων μέτρων, που θα έχουν αποφασιστεί ως τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε οορκωτός λογιστής να μην προχωρήσει σε παρατηρήσεις στην έκθεση που πρόκειται να συντάξει και θα συνοδεύει τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της Επιχείρησης, τα οποία και θα ανακοινωθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τόνισε ότι "θα πρέπει να βρούμε το μείγμα των μέτρων ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για θετικές ταμειακές ροές".

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ΔΕΗ θα κόβει το ρεύμα για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ,582.000 πελάτες έχουν τουλάχιστον τρία τιμολόγια ανεξόφλητα με το συνολικό χρέος στα 545 εκ. ευρώ.

Αντίστοιχα υπάρχουν 895.000 τελικοί λογαριασμοί, οφειλές δηλαδή από καταναλωτές που είτε έπαψαν να ηλεκτροδοτούνται, είτε μετακινήθηκαν σε ιδιώτη πάροχο, είτε άλλαξαν ΑΦΜ, με το σύνολο των ληξιπρόθεσμων στο 1 δις.

Μόνο το τελευταίο δίμηνο προωθήθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ 30.000 αιτήματα για διακοπή του ρεύματος σε τελικούς πελάτες που ενώ έλαβαν της ειδοποίηση να τακτοποιήσουν το χρέος τους, την αγνόησαν.

"Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές" είπε ο κ. Στάσσης.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ: "Η ΔΕΗ κηρύσσει πόλεμο"