Υπέρ της θέσπισης ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα στα τιμολόγια της ΔΕΗ και κατά της κατάργησης τής έκπτωσης που ισχύει σήμερα για τους συνεπείς στις πληρωμές πελάτες της επιχείρησης, τάσσεται η ΓΕΝΟΠ, τονίζοντας ακόμη ότι «σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μια αγορά με κοινούς κανόνες για όλους».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας είναι αντίθετη σε κάθε επιχειρηματική λογική δεδομένου ότι όλες οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να επιβραβεύουν τους τακτικούς και συνεπείς πελάτες τους.

«Για ποιο λόγο λοιπόν η ΔΕΗ να στερηθεί αυτής της δυνατότητας; Γιατί η ΔΕΗ να κάνει ένα τέτοιο βήμα όταν είναι βέβαιο ότι έτσι θα συνεχίσει να χάνει πελάτες και ότι θα ωφεληθούν περαιτέρω οι ανταγωνιστές της;», αναφέρει συγκεκριμένα.

Προσθέτει ακόμη ότι η ξέφρενη κούρσα της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, ένα κόστος μη ελεγχόμενο που επιβαρύνει σημαντικά τη ΔΕΗ (άνω των 200 εκατ. ευρώ το 2018) κάνει αναγκαία τη σύνδεση των τιμολογίων της ΔΕΗ με ρήτρα δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων (CO2) κατ΄ αντιστοιχία με τα τιμολόγια των ιδιωτών που είναι συνδεδεμένα με την οριακή τιμή του συστήματος (Ο.Τ.Σ).

Τονίζει, τέλος, ότι απαιτείται άμεση κατάργηση των στρεβλώσεων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και όχι αύξηση των τιμολογίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις