Ρευστότητα 500 εκατ. ευρώ αντλεί από την αγορά ο ΟΤΕ, εκδίδοντας 7ετή ομόλογα με χαμηλό επιτόκιο, που θα διατεθούν σε διεθνείς και εγχώριους επενδυτές. Το 20% των χρεογράφων θα απορροφήσει η μητρική Deutsche Telecom, η οποία θα χρηματοδοτήσει έτσι την ελληνική θυγατρική της με 100 εκατ. ευρώ.

Το επιτόκιο αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο 1,40% και θα είναι πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο προηγούμενων δανείων και ομολογιακών εκδόσεων του ομίλου. Ο ΟΤΕ θα χρησιμοποιήσει το νέο χρήμα για αποπληρωμή «ακριβών» δανείων, περιορίζοντας δραστικά τις χρηματοοικονομικές του δαπάνες

Πρώτη κίνηση θα είναι η αποπληρωμή ομολόγων λήξης 2/12/2019 συνολικού ποσού 350 εκατ. ευρώ, που έχουν επιτόκιο 4,375%. Από τη διαφορά επιτοκίου θα προκύψει ετήσια εξοικονόμηση τόκων της τάξεως των 10-12 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο OTE αποπλήρωσε χθες δύο δάνεια που είχε λάβει από την EBRD (56,5 εκατ. ευρώ με επιτόκιο Euribor +3,50%) και την BSTDB ( 8,4 εκατ. ευρώ με επιτόκιο Euribor + 2,50% ).

Το βιβλίο προσφορών για το νέο 7ετές ομόλογο άνοιξε σήμερα και θα κλείσει αυθημερόν, στις 4 ώρα Ελλάδος.

Κύριοι ανάδοχοι είναι η Goldman Sachs και η BNP Paribas. Στο σχήμα αναδόχων μετέχουν και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τρ. Πειραιώς).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις