Γεωργιάδης: Όσοι δεν παίρνουν άσυλο, να επιστρέφονται αμέσως

Γεωργιάδης: Όσοι δεν παίρνουν άσυλο, να επιστρέφονται αμέσως

"Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνη της σε αυτό. Έρχεται η ώρα δύσκολων αποφάσεων" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΣΚΑΪ, σχετικά με τους πρόσφυγες.

"Δεν μπορείς να αφήσεις μια χώρα να καταστραφεί. Πρέπει τα σύνορά μας να προστατευθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απέλασης. Όσοι δεν δικαιούνται το καθεστώς του πρόσφυγα, πρέπει να επιστρέφουν πίσω εντός λίγων ημερών".

Σχετικά με την έρευνα για τη Novartis ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε: "Εξαρχής είπα ότι έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια σκευωρία. Προφανώς κάποιος την έστησε και αυτός που την έστησε πρέπει να τιμωρηθεί. Όποιος και αν είναι. Το αν θα βρεθούν ατράνταχτες αποδείξεις και για ποιον, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Η διαδικασία θα το δείξει".

Τέλος, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά ο υπουργός είπε ότι η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική και αυτονόητη.

"Το ΣτΕ είπε αυτό που ορίζει το Σύνταγμα. Το άρθρο 16 γράφει ότι τα σχολεία είναι υποχρεωμένα για τη θρησκευτική και την ιστορική συνείδηση των παιδιών των Ελλήνων. Γιατί διαμαρτύρονται οι κ. Γαβρόγλου και Φίλης;" σημείωσε.

Σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά, ο υπουργός δήλωσε για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο: 

"Πρόθεσή μας είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο επιχειρηματικά φιλική χώρα της Ευρώπης". 

Σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πιάσει προοδευτικά η χώρα ρυθμό ανάπτυξης 4% μέχρι το τέλος της τετραετίας.

"Ο στόχος μου είναι φέτος να κλείσουμε πάνω από το 2% και του χρόνου να πλησιάσουμε και να ξεπεράσουμε το 3%. Και προχωράμε", ανέφερε.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στόχος είναι να ακολουθηθεί μία πολιτική που "σε εποχές παγκόσμιας ύφεσης θα μας καθιστά ελκυστικούς". "Δυστυχώς, με τον Τσίπρα χάσαμε τα καλά τα χρόνια. Η Ελλάδα είχε μηδενική σχεδόν ανάπτυξη, όταν οι άλλοι έτρεχαν με 3% και 4%", πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα χαθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ