Άδοξο τέλος για τον σλοβενικό αερομεταφορέα Adria Airways ο οποίος από τις 23 Σεπτεμβρίου είχε διακόψει τις πτήσεις του εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών και αναζητούσε επενδυτή.

Χθες, Δευτέρα, ο αερομεταφορέας κήρυξε πτώχευση, με αποτέλεσμα να σταματήσουν όλες οι λειτουργίες του και να καταργηθούν όλες οι αεροπορικές συνδέσεις.

Η μάχη για τη διάσωσή του αερομεταφορέα χάθηκε έπειτα από την εκκίνηση των διαδικασιών πτώχευσης από το δικαστήριο του Kranj. Οι διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν με πιθανούς δανειστές έπεσαν στο κενό ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου οι εταιρίες leasing είχαν αρχίσει να αποσύρουν τα αεροσκάφη τους από τον αερομεταφορέα λόγω αδυναμίας πληρωμής του.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, η Adria Airways διέκοψε τις πτήσεις στις βάσεις της στη Λιουμπλιάνα, την Πρίστινα και τα Τίρανα. Ωστόσο, είχε σχεδιασθεί μόνο 48ωρη ακύρωση της λειτουργίας της.

Εν τέλει, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Σλοβενίας εξέδωσε τελεσίγραφο προς τον αερομεταφορέα, ο οποίος είχε χρέη 90 εκατ. ευρώ, έως τις 2 Οκτωβρίου, ώστε να υποβάλει νέο οικονομικό πλάνο.

Έπειτα από την ανεπιτυχή αναζήτηση κεφαλαίων όμως, η 61 ετών ιστορία του αερομεταφορέα τερματίζεται εδώ. Εν τω μεταξύ, η Lufthansa εξετάζει την ανάληψη μερικών δρομολογίων εξωτερικού της Adria.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις