Βόμβα Μιχαηλίδου: Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα

Βόμβα Μιχαηλίδου: Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα και ότι η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί όταν διαπιστωθεί ότι πράγματι υπάρχει υπερπλεόνασμα δήλωσε σε συνέντευξή της στον Ant1 η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ανάλογα, λοιπόν, με τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που μπορεί να υπάρξουν, θα διαλευκανθούν το εάν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα, καθώς επίσης τα κριτήρια και οι δικαιούχοι.

Ωστόσο, η υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως θα υπάρξει υπερπλεόνασμα, και μάλιστα αυτό θα ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα διατεθεί ως κοινωνικό μέρισμα. Σε ό,τι αφορά την κατανομή του, θα δοθεί προτεραιότητα στις ομάδες με χαμηλές εισοδηματικές ροές, ωστόσο και αυτό δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.

Σε σχέση με το επίδομα γέννας, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε πως η κυβέρνηση θα ήθελε να δίνει σε ακόμα περισσότερους το επίδομα, όμως τροχοπέδη αποτελούν τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα που κληρονόμησε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Αλλαγές στα επιδόματα

Για τη μερική απασχόληση σημείωσε πως αν κάποιος έχει συμβόλαιο μερικής απασχόλησης: Η τετράωρη εργασία στην πράξη είναι πεντάωρη, έτσι σημειώνεται προσαύξη 12%, με τα εξής αποτελέσματα:

* Γεμίζουμε με κάποιες ασφαλιστικές εισφορές τα Ταμεία
* Αυξάνεται η μερική απασχόληση σε επίπεδο ωρών
* Μερικά συμβόλαια μερικής απασχόλησης μετατρέπονται σε πλήρους απασχόλησης

Συνεχίζουν τα κοινωνικά παντοπωλεία και οι άλλες κοινωνικές δομές

Σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές δομές, η απόφαση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν τα κοινωνικά παντοπωλεία τη λειτουργία τους, όπως και τα κοινωνικά φαρμακεία και τα συσσίτια, με σκοπό να καταλάβουν και οι ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες πως το κράτος είναι δίπλα τους.

Σημείωσε δε πως βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τους περιφερειάρχες για την υλοποίηση αυτού του έργου.