Η ΔΕΗ πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, γιατί δεν πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί να ζητούν κάθε τόσο αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος από τον κόσμο επειδή η ΔΕΗ έχει μεγάλο κόστος λειτουργίας. Γι’ αυτό είπαμε τέλος στις μονιμότητες των νεοπροσλαμβανόμενων τόνισε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στα μέτρα εξυγίανσης της επιχείρησης που παρουσίασε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι σήμερα 17.000 θα μειωθούν και λόγω απολιγνιτοποίησης και άλλων διαρθρωτικών αλλαγών, κι αυτό θα δώσει ανάσα στην εταιρεία. Το χρονοδιάγραμμα εξυγίανσης θα είναι γνωστό έως το Δεκέμβριο, ενώ πρώτα θα κλείσει η μονάδα του Αμύνταιου.

Διαβάστε: Ριζικές αλλαγές Χατζηδάκη στη ΔΕΗ: Κατάργηση της μονιμότητας, εθελουσία έξοδος

Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά… Δεν μπορεί η ΔΕΗ να ανταγωνιστεί τους απέναντι όταν πηγαίνει με τον αραμπά.

«Τα παιδιά του ΟΤΕ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού σε σχέση με τα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν τη ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. «Εμπνεόμαστε πολύ από το μοντέλο του ΟΤΕ σε διάφορα πράγματα». «Ο νεοπροσλαμβανόμενος θα αμείβεται με όρους αγοράς» ξεκαθάρισε ο υπουργός. Η επιχείρηση θα κάνει την προκήρυξη για τις προσλήψεις και ο ΑΣΕΠ θα κάνει έλεγχο νομιμότητας διευκρίνισε.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η κατάργηση του εκπτωτικού τιμολόγιου όπως ίσχυε μέχρι σήμερα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι είχαν έκπτωση 75% στο συνολικό τιμολόγιο. Επίσης, διατηρείται σε ποσοστό 5% η έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές.

«Η ΔΕΗ έχει βγάλει τη μύτη της έξω απ’ το νερό, το λέει και ο ορκωτός ελεγκτής αλλά έχουμε να ανεβούμε ανηφόρα» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις