Αλλαγές στα δημοτικά τέλη έρχονται από τις αρχές του 2020 σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να καθορίζουν τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα κάθε σπιτιού που δηλώνονται στο Ε9 και όχι με αυτά που έχουν δηλωθεί στις δημοτικές υπηρεσίες ή στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη διασταύρωση των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9 με αυτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών με την Ανεξάρτητη Αρχή δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σημείωσε, δε, πως σε όσες περιπτώσεις διαπιστωθούν θετικές αποκλίσεις μεταξύ του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που έχουν δηλωθεί στο Ε9 και των τ.μ. που έχουν καταγράψει οι δήμοι, δηλαδή σε κάθε περίπτωση κατά την οποία τα δηλωθέντα στην ΑΑΔΕ τ.μ. είναι περισσότερα από αυτά που έχει στη διάθεσή του ο δήμος, οι δημότες δεν θα κληθούν να καταβάλλουν αναδρομικά για 5 έτη τα επιπλέον δημοτικά τέλη και τους επιπλέον δημοτικούς φόρους που θα προκύψουν, ούτε θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Την ίδια ώρα η ΑΑΔΕ προχωρά σε διασταυρώσεις των τετραγωνικών μέτρων ειδικά σε όσους προχώρησαν σε νομιμοποίηση ημιυπαίθριων ή αυθαίρετων χώρων και δεν έκαναν τις αντίστοιχες διορθώσεις στο Ε9.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις