Αύξηση σημειώνεται στα ενοίκια στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με μελέτη τηςCushman & Wakefield Proprius,η τιμή ενοικίασης ανά μήνα διαμορφώνεται στο ιστορικό κέντρο στα 285 ευρώ/τ.μ. , καταγράφοντας άνοδο 9,6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (μήνας Σεπτέμβριος).

Συγκεκριμένα στην οδό Ερμού,το ενοίκιο ανέρχεται στα 3.420 ευρώ ανά τ.μ. κατ’ έτος, δηλαδή ελαφρώς χαμηλότερο από τα επίπεδα του 2008 – προ κρίσης – όταν η αντίστοιχη τιμή ήταν περίπου 3.600 ευρώ/τ.μ κατ’ έτος.

Σε άλλες περιοχές που θεωρούνται σημαντικά εμπορικά κέντρα και πολυτελείς συνοικίες, οι τιμές επίσης ανεβαίνουν. Ενδεικτικά,στη Γλυφάδα και στην οδό Μεταξά, η τιμή μίσθωσης φθάνει τα 135 ευρώ ανά τ.μ.ή αλλιώς τα 1.620 ευρώ ανά τ.μ. κατ’ έτος.

Η περιοχή του Κολωνακίου σημειώνει αύξηση 11% συγκριτικά με πέρυσι, με τα καταστήματα στην Τσακάλωφ να έχουν τιμή ενοικίασης 100 ευρώ ανά τ.μ. ή αλλιώς στα 1.200 ευρώ ανά τ.μ. το χρόνο.

Στα βόρεια προάστια και συγκεκριμέναστην Κηφισιά, η άνοδος είναι πιο ήπια στο +4,3% φθάνοντας τελικά στα 120 ευρώ ανά τ.μ.

Σύμφωνα με την αγορά η μεγαλύτερη αύξηση σε ενοίκια και τιμές ακινήτων στα βόρεια προάστια παρατηρείται στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι ενώ Για όσους ξένους επενδυτές τοποθετούνται κριτήριο αποτελεί η εγγύτητα στα αγγλόφωνα σχολεία

Στη Θεσσαλονίκη ο τιμές είναι σταθερές. Στην οδό Τσιμισκή τα καλά καταστήματα μισθώνονται για 140 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις