Σταθεροποιητικά κινείται η απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία κυμαίνεται στο 0,55% από0,54%. Θετικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων καθώς επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας.

Θετικά επέδρασε επίσης στην αγορά των ομολόγων η είδηση που κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την οποία η Κίνα φέρεται να επιδιώκει ν΄ αυξήσει ουσιαστικά τα ανώτατα όρια των προστίμων που επιβάλει για την παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ)περιορισμένο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 4 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,37% από 1,39% την Παρασκευή έναντι 0,36% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να περιοριστεί στο 1,73% από το 1,84% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνισε την Δευτέρα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμαδιαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1022 δολ. από το επίπεδο των 1,1023 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της Γερμανίας της μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη, δεν κατόρθωσαν να δώσουν ανοδική ώθηση στο ευρώ. Το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου επαναβεβαίωσε σήμερα την πρόβλεψη του για αύξηση κατά 0,2% του ΑΕΠ της χώρας στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Έτσι με το τέλος του 2019 κλείνει ένας δεκαετής κύκλος συνεχούς ανάπτυξης για την Γερμανική οικονομία. Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,274%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,337%, στο 3μηνο στο -0,405% και στο μήνα στο -0,450%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1008 δολ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις