«Οι υποδομές φυσικού αερίου, το πολύ σημαντικό φυσικό αυτό μονοπώλιο, ιδιωτικοποιούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ελληνικό δημόσιο αποσύρεται από ένα πολύ σημαντικό αγαθό για την ελληνική κοινωνία αλλά και για την ενεργειακή μετάβαση,με το νομοσχέδιο για την ενέργεια», τόνισε σε συνέντευξη του στον ρ/σ Real FM 97,8.

Απηύθυνε δε «έκκληση προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης να ξανασκεφτούν τη στάση τους».

"Ρουσφετολογική πρακτική στο θέμα των διορισμών στις διοικήσεις των νοσοκομείων"

Επιπλέον, ο κ. Χαρίτσης κατήγγειλε την κυβέρνηση για παλαιοκομματισμό, ρουσφετολογική πρακτική και επιστροφή στις πιο αναχρονιστικές νοοτροπίες, αναφορικά με το θέμα των διορισμών στις διοικήσεις των νοσοκομείων από τη Ν.Δ.

«Ο διορισμός των νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία κατέληξε σε πολύ μεγάλο φιάσκο για την κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας περιπτώσεις που δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν αξιοκρατία και αριστεία, με τις οποίες πολιτεύτηκε προεκλογικά η Ν.Δ.», είπε.

Σχολίασε ότι «η στάση της κυβέρνησης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών», καθώς «σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου του κ. Πατέρα υπήρξε προσωπική συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος του υποσχέθηκε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη θέση στο νοσοκομείο της Καρδίτσας».

Τόνισα ότι αντιθέτως, το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε «μια απολύτως διάφανη διαδικασία» και πως «το υπουργείο Υγείας υπό τον Ανδρέα Ξανθό είχε συγκροτήσει ειδική επιτροπή για την επιλογή στελεχών στις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό, προχώρησε σε συνεντεύξεις και ανάρτησε πίνακες μοριοδότησης, ώστε η επιτροπή να καταλήξει στις τελικές της εισηγήσεις προς τον υπουργό, και μάλιστα διατήρησε και ορισμένες από τις διοικήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις