Κυβερνο- Δευτέρα και οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρίανα αποκτήσουν ηλεκτρονικά προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές

Οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από τις προσφορές που εφαρμόζουν τα e-shops σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας μάλιστα πάρει μία γεύση από την Black Friday, οπότε και πολλά καταστήματα κατέβασαν ήδη τις τιμές των προϊόντων και για τις ηλεκτρονικές αγορές.

Μάλιστα, σε κάποια online καταστήματα – σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό – οι προσφορές της Cyber Monday παρατείνονται και ισχύουν καθ' όλη την εβδομάδα.

Άλλωστε, ήδη αρκετά είναι τα καταστήματα που διατήρησαν τις προσφορές λόγω Black Friday, στη διάρκεια και του Σαββατοκύριακου.


Όμως, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αγορές.

Ειδικότερα, συνίσταται στους καταναλωτές, προτού προβούν σε κάποια αγορά, να διαβάζουν τους όρους αγοράς που εφαρμόζει κάθε κατάστημα, την πολιτική του καταστήματος για τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων, όπως και τι προβλέπεται για την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος, την πολιτική επιστροφής ή ακύρωσης, τους τρόπους πλήρωμής και το κόστος των μεταφορικών.

Καλό είναι επίσης ο καταναλωτής να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με το ηλεκτρονικό κατάστημα, από το οποίο πραγματοποιεί την αγορά, ενώ μετά από την ολοκλήρωση της αγοράς του, θα πρέπει να λάβει, στο προσωπικό του e-mail, ένα μήνυμα επιβεβαίωσης, στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία της παραγγελίας του.

Η Κυβερνο-Δευτέρα (Cyber Monday) είναι εμπορικός όρος με προέλευση τις ΗΠΑ και αναφέρεται στην Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών και την Μαύρη Παρασκευή (Black Friday), κατά την οποία οι καταναλωτές ενθαρρύνονται να κάνουν τις αγορές τους μέσω διαδικτύου (online shopping).

Καθιερώθηκε το 2005 (Δευτέρα 28 Νοεμβρίου) και γρήγορα απέκτησε διεθνείς διαστάσεις. Η πατρότητα του όρου ανήκει στην Έλεν Ντέιβις, αντιπρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις