Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να γίνει γνωστός ο επόμενος ιδιοκτήτης της εταιρείας, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες έχουν αναλάβει μαζί με την εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων ΕΥ να βρουν αγοραστή, έχουν ενημερώσει ότι θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για τον προτιμητέο επενδυτή.

Αυτή η απόφαση θα είναι ένα από τις πλέον σημαντικές, προκειμένου να ολοκληρωθεί το περίφημο «Project Ham II», όπως έχει ονομασθεί από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι δύο μνηστήρες είναι:

– ΗImpala Invest (fund με έδρα την Ολλανδία, επικεφαλής του οποίου είναι ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται στον κλάδο των αλλαντικών σε Ελλάδα και Βουλγαρία) και

– η Lime Capital (fund ρωσικών συμφερόντων το οποίο στην Ελλάδα έχει ήδη παρουσία έχοντας αποκτήσει τον έλεγχο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» της Κυριακής, αμφότερες οι προσφορές, τουλάχιστον οι αρχικές, φέρεται να βρίσκονται κοντά στα επίπεδα των 65 εκατ. ευρώ -περίπου 62 με 63 εκατ. ευρώ η μία και 67 εκατ. ευρώ η άλλη-με το ποσό αυτό να περιλαμβάνει βεβαίως τόσο τα νέα κεφάλαια για την ανάπτυξη της επιχείρησης όσο και ένα μικρό μέρος του παθητικού που απομένει προς αποπληρωμή.

Οι δύο υποψήφιοι επενδυτές έχουν υποβάλει προσφορές που περιλαμβάνουν σημαντικό «κούρεμα» των χρεών της επιχείρησης, ειδικά σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και σε πρώτη φάση και προς τις τράπεζες.

Μετά, λοιπόν, από 50 χρόνια που η Creta Farms βρισκόταν στα χέρια της οικογένειας Δομαζάκη, η εταιρεία αλλάζει σελίδα…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις