Η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ στα ΝΕΑ, προσανατολίζεται σε μια ολιστική λύση για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους καθώς διαπιστώνει ότι οι ισχύουσες λύσεις που δίνονται για αποπληρωμή χρεών παγιδεύει τους οφειλέτες σε λαβύρινθο δόσεων στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν έως το τέλος.

Έτσι, το οικονομικό επιτελεί κλίνει στην εφαρμογή από το καλοκαίρι ενός πακέτου των ισχυουσών ρυθμίσεων με στόχο η ενιαία υπέρ- ρύθμιση να αφορά το σύνολο των οφειλών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από όπου κι αν προέρχονται (Εφορία, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες) με στόχο τη βιώσιμη αποπληρωμή τους.

Μέρος του σχεδίου είναι η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα ενοποιεί όλους τους μηχανισμούς που υπάρχουν σήμερα και θα παρέχει το οικονομικό προφίλ των οφειλετών και θα βοηθά στο διαχωρισμών των χρεών σε βιώσιμα και μη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συνεργασία με τις τράπεζες από το 2020 και στη δημιουργία της Τράπεζας Στοιχείων Οφειλετών που θα λειτουργεί ως κρατικός Τειρεσίας που θα συλλέγει όλα τα στοιχεία και θα δημιουργεί το πιστοληπτικό προφίλ κάθε οφειλέτη ώστε αυτό να λαμβάνεται υπόψη για τις συναλλαγές και την αδειοδότησή του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις