Θεοδωρικάκος: Όπως είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα σύντομα θα ολοκληρώσει τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης που θα δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ύψους 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, για την επόμενη τετραετία.

Επισήμανε ότι είναι αναγκαία η οργάνωση των δήμων και των τεχνικών υπηρεσιών τους για να υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης των αναγκαίων πόρων και για το λόγο αυτό, όπως είπε, έχουν μεγάλη αξία πρωτοβουλίες όπως αυτή του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη», το οποίο αποτελεί ένα εργαλείο για την υλοποίηση μελετών και σχεδιασμών για έργα ανάπτυξης στους δήμους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πριν από λίγες μέρες Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην ΚΕΔΕ, είχε δηλώσει πως ενώ η δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, από 200 εκατ. ευρώ το 2017, μειώθηκε στα 137 εκατ. ευρώ και προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά η λήξη των έργων να είναι στις 31/12/19, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου -όπως είπε- έχει εντάξει στο πρόγραμμα 502 έργα, ύψους 1,235 δισ. ευρώ. Άφησε έτσι να εννοηθεί πως υπάρχει τρύπα ύψους πάνω από 1 δισεκ. ευρώ, κάτι που παραπέμπει σε επανεξέταση των έργων.