Σύμφωνα με τον εν λόγω πίνακα, οι περισσότερες εφημερίδες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ελληνικού Τύπου. Συνολικά 36 εκδοτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες της χώρας, περιλαμβάνονται στην απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποίησε τροποποιώντας βασικούς και καθοριστικούς όρους, όπως η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα των επιχειρήσεων η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η χρηματοδότηση των εφημερίδων με 200.000 ευρώ γίνεται ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων.

Διαβάστε την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια


Δείτε τη λίστα
Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη αντίδραση ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος τονίζει:"Η χθεσινή υπουργική απόφαση, που υπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σ. Πέτσας, προβλέπει ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα ενισχύσουν οικονομικά όχι μόνο το Μακελειό, αλλά και εφημερίδες για τις οποίες δεν έχει εξακριβωθεί από τις αρμόδιες αρχές αν πληρώνουν τους εργαζόμενους, όπως απαιτούν οι κείμενες διατάξεις του εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου", τονίζει.

Επίσης αναφέρει: "Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους δίνονται χρήματα από τα ταμεία του δημοσίου ως επιχορήγηση, και οι επιχειρήσεις που επιχορηγούνται δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, προϋπόθεση που εξασφαλίζει πρωτίστως τα συμφέροντα του Δημοσίου".

Διαβάστε αναλυτικά


Διαβάστε: Κρέτσος: Μια εφημερίδα που απασχολεί έναν εργαζόμενο θα εισπράξει το ίδιο ανώτατο ποσό των 200.000 με μια εφημερίδα που απασχολεί 300 εργαζόμενουςΑκολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις