Τράπεζες ΟΤΟΕ: Με τετράωρη στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, στο κεντρικό κτήριο που στεγάζει τις υπηρεσίες της Τράπεζας στο Μαρούσι, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ, ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις και να τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνία για τις θέσεις εργασίας στην Πειραιώς. «Μετά την επιτυχημένη παντραπεζική απεργία της 11ης Δεκεμβρίου, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς και την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας» τονίζει η ΟΤΟΕ, σημειώνοντας ότι «οι απολύσεις ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή για τον κλάδο. Γι’ αυτό κάθε τέτοιος σχεδιασμός, πόσο μάλλον ενέργεια, από την πλευρά των τραπεζών ισοδυναμεί για μας με κήρυξη πολέμου».

Η ΟΤΟΕ προσθέτει ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που επέλεξε να τορπιλίσει το κλίμα εμπιστοσύνης και την ομαλότητα στον κλάδο, είναι αυτή που πρώτη «κλείνει το μάτι» στις ορέξεις όσων μεγαλομετόχων και μελών των Δ.Σ. ζητούν απολύσεις. «Είναι αυτή που όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τις απολύσεις, αλλά απειλεί και με νέες πέραν των 24 συναδέλφων του πρώην RBU» τονίζει, καταλήγοντας ότι «τα σχέδια και οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα περάσουν»!

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι της τράπεζας Πειραιώς δεν δέχτηκαν να ανακαλέσουν τις απολύσεις των 24 τραπεζοϋπαλλήλων και να συζητήσουν λύσεις για το σύνολο των 145 που δεν επέλεξαν να μεταβούν στην Intrum, κατά την πρόσφατη συνάντηση υπό την προεδρία της γεν. γραμματέως του υπουργείου Άννας Στρατινάκη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τράπεζας, της ΟΤΟΕ, των συλλόγων στην Τράπεζα Πειραιώς και απολυμένων τραπεζοϋπαλλήλων. Αντιθέτως, φαίνεται ότι υπονόησαν ότι αυτές θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις