ΔΝΤ Ελλάδα: Καμπανάκι από το ΔΝΤ για την παραοικονομία, τόσο για την ΕΕ όσο και για την Ελλάδα, που σημειώνει πως αν δεν περιοριστεί, τότε τινάζονται στον αέρα τα σχέδια για μείωση φόρων- εισφορών και ενίσχυση των κρατικών εσόδων και του Κοινωνικού Κράτου.

Η έκθεση κόλαφος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εμφανίζει την παραοικονομία ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των εθνικών οικονομιών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και προειδοποιεί ότι, αν δεν περιοριστεί έστω στα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε τινάζονται στον αέρα όλα τα σχέδιά της. Μάλιστα, καταγράφοντας το μέγεθος του προβλήματος, το ΔΝΤ σημειώνει ότι η παραοικονομία στην Ευρώπη έχει μεγάλος εύρος, καθώς κυμαίνεται από λιγότερο του 10% και ξεπερνά το 40%. Στις αποκαλούμενες «αναπτυγμένες» χώρες της Ε.Ε., η παραοικονομία διαμορφώνεται στο 10-20% κατά μέσο όρο, ενώ στις «αναδυόμενες» χώρες ο δείκτης ανεβαίνει στο 30-35%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα η παραοικονομία κινείται περίπου στο 30%, ενώ περιλαμβάνεται στις λίγες χώρες που η παραοικονομία διευρύνεται σταθερά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, σε αντίθεση με άλλες χώρες στις οποίες, ναι μεν η παραοικονομία ενισχύθηκε τη διετία 2008- 2010, έκτοτε όμως υποχωρεί σταθερά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις