ΑΑΔΕ: Βαριά καμπάνα στη Μασονική στοά για εικονικές δωρεές

ΑΑΔΕ: Βαριά καμπάνα στη Μασονική στοά για εικονικές δωρεές

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο στην ελληνική Τεκτονική Αδελφότητα για εικονικές δωρεές, επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

ΑΑΔΕ: Το πρόστιμο μαμούθ, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, επιβλήθηκε στη Μασονική Στοά, μετά από επιχείρηση της ΑΑΔΕ που έγινε έπειτα από καταγγελίες πρώην και νυν μελών της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος. Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», τον Ιανουάριο του 2019 έγινε καταγγελία από έντεκα τέκτονες στην ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την οποία κατά τα έτη 2013 και 2014 έγιναν δύο εικονικές δωρεές σε μετρητά, συνολικού ύψους 1.530.500 ευρώ, από την Τεκτονική Αδελφότητα προς το Τεκτονικό Ίδρυμα. Εν τέλει, η ΑΑΔΕ εξέδωσε το πόρισμα για την υπόθεση, προσδιορίζοντας το πρόστιμο σε 1.039.116 ευρώ.

Ενδεικτικά, το πόρισμα της ΑΑΔΕ αναφέρει ότι «όπως προκύπτει από την επεξεργασία των καταστάσεων Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών όσο και των καταστάσεων του ταμείου, που ο έλεγχος έχει στη διάθεσή του είναι δεδομένο πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η ελεγχόμενη οντότητα δεν εμφανίζεται να είχε τη συγκεκριμένη ημερομηνία στη διάθεσή της το ποσό του 1.230.500 ευρώ».