Η στάση εργασίας σε όλες τις τράπεζες θα κρατήσει από τις 12.00 έως τις 15.15, ενώ από το πρωί πραγματοποιείται συγκέντρωση στο κτήριο της Διοίκησης της Τράπεζας και το μεσημέρι (13:30) στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει η τρίτη τριμερής συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τράπεζας με αφορμή τις απολύσεις 145 υπαλλήλων που έχει εξαγγείλει η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη τριμερής δεν έβγαλε αποτέλεσμα με την τράπεζα να παρουσιάζει μεγάλη αδιαλλαξία για το θέμα των απολύσεων.

Όπως σημειώνει η ΟΤΟΕ, οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και του κλάδου, με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές απεργίες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στην Τράπεζα Πειραιώς, «έστειλαν ηχηρό και με πρωτοφανή μαζικότητα μήνυμα. Ωστόσο, η διοίκηση της Τράπεζας επιμένει να θεωρεί "τετελεσμένες" τις απαράδεκτες απολύσεις των 24 συναδέλφων του πρώην RBU. Συνεχίζει να κωφεύει στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας στις δύο, μέχρι σήμερα, τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις. Προτάσεις που αναζητούν λύσεις για το σύνολο των 145 συναδέλφων μας, συμπεριλαμβάνοντας και τους απολυμένους».

Η Ομοσπονδία δηλώνει πως οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς αφορούν όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους και πως «ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με κάθε νόμιμο μέσο!», καθώς η Τράπεζα Πειραιώς, «που με τη στάση της απομονώνεται ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά, μα και όλες οι Τράπεζες, που ενδεχομένως μπαίνουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν ανάλογες πρακτικές, πρέπει να λάβουν νέο, ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα».

Η ΟΤΟΕ καλεί την Τράπεζα Πειραιώς «να τιμήσει την υπογραφή της στη συμφωνία με την ΟΤΟΕ και τον ΣΕΤΠ και να ανακαλέσει τις απολύσεις των 24 συναδέλφων». Τις κινητοποιήσεις της ΟΤΟΕ στηρίξει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις